5 weetjes over vieze vaatdoekjes in je keuken

18 July 2016 Schoonmaak
5 weetjes over vieze vaatdoekjes in je keuken

Vaatdoekjes zitten vol met bacteriën. Soms zelf zo erg dat je er ziek van kan worden. In Nederland worden er iedere dag ca. 2000 mensen ziek door eten, waarvan een groot deel van die voedselinfecties ontstaat in eigen keuken. Maar hoe komen al die bacteriën dan in dat vaatdoekje en hoe voorkom ik infecties?

Het aanrecht poetsen, de keukenkastjes afnemen, de tafel schoonmaken... Waar gebruik je je vaatdoekje eigenlijk niet voor? Zo'n doekje is dan ook een bron van bacteriën en...

... kan na 24 uur meer dan 4 miljard bacteriën bevatten

... dat zijn er meer dan dat je op de tong van een hond vindt..

... én meer dan op een WC-bril van een openbaar toilet

... wort gemiddeld ongeveer twee weken gebruikt

 

Hoe zorg je ervoor dat je niet ziek wordt?

- Spoel een vaatdoek na gebruik goed uit

- Pak iedere dag een schoon exemplaar

- Was een vuile doek op minimaal 60 graden

- Gebruik een vaatdoekje alleen voor het afnemen van tafels en het aanrecht

- Verhit de vaatdoek 1 minuut in de magnetron en laat hem daarna goed drogen. Dit doodt de bacteriën.

- Voor hele vieze oppervlakten gebruik je een wegwerpdoekje of keukenrol

- Sponsjes houden lang vocht vast, dat bevordert de groei van bacteriën. Gebruik deze dus liever niet.

- Ook handdoeken en theedoeken zijn regelmatig aan vervanging toe.

 

Meer advies nodig? Of even gemakkelijk een nieuwe voorraad doekjes inslaan?

Ook dat kan via onze website: https://www.ziso.nl/cleandeal

 
 

Terug naar alle artikelen

 
ZOEKEN
Recent blogs
Tags