Help! Het is meivakantie.

Help! Het is meivakantie.

Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart… Allemaal goede redenen voor mijn hulp om ook eens even vrij te zijn. Ik gun het haar van harte, hoor. Maar waarom nou net in die week dat je iets meer thuis bent, je huis iets sneller vervuilt en je er met je neus bovenop zit... Dan is ze vrij. Ik mis haar direct en wordt hopeloos geconfronteerd met mijn huishoudkwaliteiten. Of beter gezegd, het ontbreken daarvan. Ineens realiseer ik me hoeveel borsthaar mijn man verliest. Er vormt zich langzaam aan een tapijtje in onze badkamer. De wasbak nodigt niet meer uit om daarboven je tanden te poetsen. En waarom ruimt hij z’n haartjes ook weer niet op na het scheren?

Oeps.
Met schaamte moet ik erkennen dat een hulp je lui maakt. Normaal slik ik mijn frustraties weg als mijn lieve huisgenoten een kruimelspoor achterlaten in de wetenschap dat mijn heldin mij op donderdag te hulp schiet. Maar in de meivakantie pakt het desastreus uit. Die haartjes van manlief, die kruimeltjes van die altijd lieve kinderen en dat spoor van koffiedruppels die mijn looproute verraadt… Gek word ik ervan!

Dus ik ben er uit.
Ik heb deze weken dubbel respect voor mijn hulp die wekelijks dit klusje moet klaren. Maar ik gun haar en mij allebei vakantie. Dus; in de meivakantie vervangende hulp die de bezem erdoor haalt lijkt me uitzinnig. Gewoon, om de rest van de week weer van een stralend schoon huis te genieten. En om mijn hulp de ellende te besparen van een zwaar verwaarloosd huis en de ‘waren-ze-maar-op-vakantie-gegaan’ verwensingen. Tenslotte willen we allebei genieten van ‘mei(n)vakantie’. Hij komt maandag al :-) Ziso. Geregeld.

Jeanette

 
 

Terug naar alle artikelen

 
ZOEKEN
Recent blogs
Tags