Hoe noem je de hulp van je leven?

Hoe noem je de hulp van je leven?

Hoeveel namen ken jij voor degene die zorgt dat jouw huis spic en span is? Wij hebben een hele (was)lijst van benamingen gevonden!

Hulp, poetsvrouw, huishoudelijke hulp, hulp in de huishouding, huishoudster, huishoudhulp, poetshulp, kuisvrouw, poets, werkster, cleaning lady, reinigster, schoonmaakster/schoonmaker, interieurverzorgster, strijkhulp, wasvrouw… ken jij er nog meer?

Is het belangrijk? Nou, een beetje wel. Uit onderzoek blijkt dat de functietitel zeker een rol speelt in de waardering die mensen hebben voor hun eigen werk. Als je werk een naam heeft die laat zien wat jij betekent voor anderen, ben je trotser op je werk. En hoe trotser en blijer je bent met je werk, hoe beter je werkt. Voor beide partijen is het dus belangrijk om te weten wat de beste titel is. Maar welk woord drukt nou het beste uit hoe veel jouw hulp voor jou betekent? Dat is heel persoonlijk.

Wil je weten hoe de man of vrouw die jouw huis piekfijn in orde brengt, genoemd wil worden? Vraag het hem of haar eens. En wil je ons dat dan ook laten weten? We zijn benieuwd!

 
 

Terug naar alle artikelen

 
ZOEKEN
Recent blogs
Tags