Ik kan toch niet zonder mijn vaste huishoudelijke hulp?

Ik kan toch niet zonder mijn vaste huishoudelijke hulp?

Alle media hebben er de afgelopen weken over geschreven: de WMO-bezuinigingen. Vele duizenden hulpen zijn ontslagen door de ingezette bezuiniging op de huishoudelijke hulp. Ziso is ervan overtuigd dat deze overheidsbezuiniging haaks staat op de behoefte aan hulp in en rondom het huis.

Kwestie van vertrouwen

De ontslagen zijn voor de hulpen erg, maar ook zeker voor de klanten die vaak al jaren dezelfde hulp in huis hebben. Ineens is de vertrouwde hulp er niet meer en moet je het allemaal zelf doen, maar mis je ook het wekelijkse praatje. En kan ik mijn huissleutel wel toevertrouwen aan die nieuwe hulp die via een andere organisatie komt en misschien na één keer alweer overgeplaatst wordt naar een ander huishouden?

‘Ik laat mijn klant niet in de steek!'

Ziso-hulp Simone werkte jarenlang bij haar vaste klant. Een klant van middelbare leeftijd met de aandoening Korsakov, waarvan geheugenverlies en het vertellen van fantasieverhalen de nare symptomen zijn. Deze meneer is erg gehecht aan het wekelijkse bezoek van Simone. Niet alleen om hem te helpen in het huishouden, maar ook voor de boodschappen, de was en zelfs het koken van de avondmaaltijd. Toen door de bezuinigingen het contract van Simone bij haar werkgever niet verlengd kon worden, was niet alleen meneer, maar ook zijn familie in paniek. We kunnen toch niet zonder Simone?

Simone: “Ik kon niet geloven dat ik gedwongen werd om mijn vaste adres te verlaten. Mijn klant kon ik toch niet zomaar in de steek laten? Ik ben daarom contact gaan zoeken met Vierstroom (regionaal actief in hulp, zorg en service) waar ik nog mensen kende. Ze hebben mijn verhaal aangehoord en hebben voorgesteld om via Ziso mijn dienstbetrekking bij mijn vaste klant voort te zetten. Zowel mijn klant als zijn familie zijn enorm blij met deze mogelijkheid.”

De zekerheid van Ziso

Ziso geeft Simone de mogelijkheid om zich puur te richten op haar werk. Ze hoeft zich geen zorgen te maken over de maandelijkse betaling en kan haar verhaal altijd kwijt bij haar regiomanager. De optie om een vervanger te laten komen wanneer zij op vakantie is, laat ze aan haar voorbij gaan. “Ik plan mijn vakanties zo in dat ik toch iedere week bij mijn klant kan zijn. Ook al is het maar voor onze gezamenlijke traditie: om 12.00 uur samen een kopje koffie drinken en een taartje eten. Soms is het wel zwaar dat meneer zo afhankelijk van me is, maar ik heb het er voor over. Als hij blij is, ben ik ook blij!”

Over Ziso

Ziso is een online bemiddelingsplatform voor particulieren voor het boeken van huishoudelijke hulp. Via het platform vinden particulieren de hulp die ze nooit meer kwijt willen. Zij kunnen schoonmaken, wassen, strijken, opruimen en verrichten ander huishoudelijk werk. Ziso is een initiatief van Vierstroom Hulp Thuis (onderdeel van Fundis en Vebego) met jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche en in de huishoudelijke ondersteuning. Zo heeft Ziso een groot netwerk aan ervaren huishoudelijke hulpen en vaste contactpersonen die de hulpen persoonlijk kennen. Ziso bemiddelt tussen hulpen en particulieren volgens de regeling dienstverlening aan huis. Ziso is op dit moment actief in 20 steden en dorpen in de regio Gouda, Woerden, Zoetermeer en Capelle a/d IJssel, en streeft op termijn naar landelijke dekking. Meer informatie op Ziso.nl. 

 
 

Terug naar alle artikelen

 
ZOEKEN
Recent blogs