Ramen zemen zonder strepen in 6 stappen

08 August 2016 Lifestyle
Ramen zemen zonder strepen in 6 stappen

Erger jij je ook aan die vieze ramen? Als de zon laag staat is al het vuil te zien en kun je er bijna niet meer door heen kijken. Blijf je het ramen zemen toch steeds uitstellen? Wanneer je dan eindelijk begonnen bent en denkt dat de ramen blinken zijn de strepen een uur daarna weer zichtbaar.  We geven je wat tips!

Ramen zemen zonder strepen in 6 stappen

1. Maak een sopje met heet water met een scheut afwasmiddel, pak een trekker, spons, zeem en een doek.

2. Haal alles van de vensterbank af, dat werk makkelijker en zo kan je niets omstoten.

3. Maak met de spons het raam goed nat, veel vuil zal nu al door de spons worden opgenomen. In de hoekjes zit        vaak ook veel vuil. Maak een nieuw sopje en maak het raam nu nogmaals schoon.

4. Neem nu de trekker. Werk altijd van boven naar beneden anders loopt het water naar beneden op de plek die        je net hebt gedroogd. Het beste is om in één beweging van links naar rechts te werken van boven naar                    beneden. Wanneer je de trekker namelijk optilt ontstaat er een streep. Je kunt ook banen maken van boven            naar beneden, zorg dan altijd dat de nieuwe baan de voorgaande overlapt. Neem de trekker af met de vochtige      zeem, vóór elke nieuwe baan.

5. Boen met een krantenprop eventuele strepen weg. De krant neemt overgebleven vocht op en laat geen strepen       achter.

6. Maak met een microvezeldoek het kozijn en de vensterbank schoon.

 

Andere tips:

-  Was de ramen op een bewolkte dag, door de zon drogen de ramen sneller en zullen er snel strepen ontstaan.

-  Ramen zemen met warm water en een gesneden ui kan strepen voorkomen.

-  Was de ramen met water en een scheutje schoonmaakazijn.

-  Doe een beetje glansspoelmiddel bij de ramen voor een streeploos en glanzend resultaat.

 

Mocht het na gebruik van deze tips nou nog niet naar tevredenheid lukken: de huishoudelijke hulp van Ziso komt je graag helpen! https://www.ziso.nl/ramen

 

 
 

Terug naar alle artikelen

 
ZOEKEN
Recent blogs
Tags